(VIDEO) Viorica Dăncilă la Piteşti: „Nu avem acum timp de alegeri la PSD Argeş!”

UPDATE 

La conferinţa de presă susţinută după întâlnirea cu liderii social-democraţi din Argeş, premierul Viorica Dăncilă a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. Printre subiectele abordate s-au aflat cele legate de propunerea lui Şerban Valeca pentru fotoliul de ministru al Educaţiei, dar şi despre problemele din organizaţia PSD Argeş.

„L-am propus pe Şerban Valeca ministru al Educaţiei ca o apreciere pentru organizaţia Argeş, dar în acelaşi timp dublată de experienţă, de pregătirea celui propus. O să discut cu preşedintele de organizaţie, o să discut şi cu ceilalţi şi o să venim şi de la Argeş cu o propunere, pentru că, după cum ştiţi, avem foarte multe locuri libere în Guvern la ora actuală”.

De asemenea, Viorica Dăncilă a vorbit şi despre eventualitatea organizării de alegeri la nivelul organizaţiei judeţene a PSD Argeş, în contextul în care în ultima perioadă actualul preşedinte este tot mai des contestat şi, în plus, există alţi social-democraţi care stau la rând să pună mâna pe preşedinţia organizaţiei. Viorica Dăncilă a precizat că a solicitat amânarea acestor alegeri după prezidenţiale, pentru ca tot partidul să se dedice în perioada următoare alegerilor prezidenţiale. Iată ce a declarat premierul:

 

Primul ministru Viorica Dăncilă se află astăzi într-o vizită în Argeş. Însoţită de miniştrii Mihai Fifor (Interne), Eugen Orlando Teodorovici (Finanţe) şi Răzvan Cuc (Transporturi), premierul a sosit în urmă cu puţin timp la Muzeul Judeţean Argeş, unde a fost întâmpinată de către conducerea PSD Argeş.

Conform programului anunţat, Dăncilă va participa la CEx PSD, iar de la ora 16.15 va susține o conferiță de presă, după care va pleca la Ziua Comunei Bogați. Aici, autorităţile locale i-au pregătit primului-ministru şi o surpriză, Viorica Dăncilă urmând să primească titlul de "Cetăţean de Onoare al comunei Bogaţi".

Vizita premierului în judeţ vine într-un context destul de nefavorabil pentru organizaţia PSD Argeş, în condiţiile în care preşedintele acesteia tocmai a fost respins de şeful statului pentru preluarea fotoliului de ministru al Educaţiei.