(Video) Acțiunile polițiștilor în contextul stării de alertă continuă

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, împreună cu luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat în noaptea de 24 spre 25 mai, acțiuni punctuale, pe raza municipiului Pitești, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Acțiunile au avut loc  vizat, în principal, zonele de pe b-dul Republicii (parcarea Finanțelor Publice), dar și de pe strada Gheorghe Șincai (parcarea Bowling), cunoscute ca loc de adunare pentru mai multe persoane.

În acest context, au fost legitimate aproximativ 40 de persoane și au fost verificate peste 15 autoturisme.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.000 de lei, dintre care 30 conform Legii 55/2020 și 1 conform Legii 61/1991.

Recomandarea polițiștilor este de a se respecta prevederile specifice stării de alertă, care sunt emise ca urmare a recomandărilor medicale, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Orice abatere de la lege, va fi sancționată conform legislatiei penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.
Mesajul oamenilor legii este :
,,Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!''