(video) Acțiuni de prevenire COVID-19 în Argeș!

În ultimele 24 de ore, 129 de efective de poliție și poliție locală au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Razii în Piața Ceair și în Bazarul "Gheorghe Lazăr"!

Au fost organizate 29 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale,  restaurantele și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun. 

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 36 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 238 de mijloace de transport și au fost legitimate 403 persoane. 

CITEȘTE ȘI ... România ajunge aproape de pragul de 3.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore

Echipele de control au depistat 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 1.750 de lei. 

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, unui bărbat de 32 de ani, dintr-o localitate din județ, care nu a fost găsit la adresa de izolare în momentul verificăriloe efectuate de polițiști. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar situația a fost comunicată Direcției de Sănătate Publică.

CITEȘTE ȘI ... Percheziții la Stâlpeni. Peste 10.000 de ţigarete descoperite

Astfel de activități vor continua, în sistem integrat, și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI ... Mașini lovite în comuna Albota. Un om a fost transportat la spital

În acest context, polițiștii reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19:

•    Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

•   Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane

•   Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.

•    Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2.