(VIDEO) A1 Sibiu-Pitești: cel mai mare viaduct de pe traseul primei secțiuni

Asociația Pro Infrastructură a prezentat stadiul lucrărilor de pe șantierul unde se lucrează la prima secțiune a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești. Vorbim despre o filmare aeriană ce surprinde cel mai mare viaduct de pe prima secțiune a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești.

„Vă prezentăm o filmare aeriană marca API cu lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, între localităţile Sibiu/Veştem şi Boiţa. Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susţinut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta să ajungă la 65% - 70%. Lucrări complexe precum viaductul de la Boiţa pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023 dar unii membri API pariază pe a doua jumătate a anului 2022. În orice caz, le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr şi colaboratorilor lor şi urmărim cu atenţie şi oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 şi 4”, notează Asociaţia Pro Infrastructură.

Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti are o lungime de 13,17 kilometri (Sibiu - Boiţa), constructor fiind austriecii de la Porr Construct. Valoarea contractului este de  613 milioane de lei şi a fost semnat în aprilie 2019 cu 12 luni de proiectare şi 36 luni de execuţie. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 30 martie 2020, lucrările efective fiind demarate în aprilie 2020. Termenul de finalizare este luna martie 2023.