VIDEO! A pus pompierii pe drum - Apel fals la 112!

Seara trecută, pompierii din Curtea de Argeș au fost alarmați de o persoană, spunând că balconul unui apartament, situat pe strada Negru Vodă, ar fi luat foc.
Două autospeciale cu apă și spumă au ajuns la locul precizat de apelant, însă în blocul A3 nu ardea niciun balcon.
Pompierii au verificat fiecare colț al blocului și au ajuns la concluzia că apelul la 112 a fost unul fals.
Persoana care a cerut ajutor nu locuiește în zona respectivă, iar telefonul după care a fost făcut apelul era închis.

CITEȘTE ȘI ... AZI! Restricție de trafic pe ruta Pitești - Vâlcea!


Noi sperăm că ”glumețul ” va fi prins și va da socoteală. Astfel de apeluri poat face diferența dintre viață și moarte, dar consumă și resurse importante alocate urgențelor adevărate.

VIDEO

Se interzice utilizarea numărului 112 în scopuri ce nu reprezintă apeluri de urgenţă. 

Constituie contravenţii, potrivit prevederilor Legii nr. 160 din 2008 următoarele fapte care se sancţionează după cum urmează:
- apelarea abuzivã a numãrului unic pentru apeluri de urgenţã 112, cu amendã de la 500 lei la 1.000 lei;
- alertarea falsã a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendã de la 500 lei la 1.000 lei;
- nerespectarea de cãtre furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de telefonie destinate publicului a obligaţiilor prevãzute la art. 14-17 şi la art. 18 alin. (1), cu amendã de la 5.000 lei la 100.000 lei;
- nerespectarea de cãtre furnizorii de comunicaţii electronice a condiţiilor tehnice şi economice referitoare la realizarea comunicaţiilor cãtre SNUAU stabilite, în condiţiile legii, de Autoritatea Naţionalã pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu amendã de la 5.000 lei la 100.000 lei;
- neîndeplinirea de cãtre administratorul SNUAU a obligaţiilor privind securitatea şi confidenţialitatea bazelor de date, prevãzute la art. 18 alin. (2) şi la art. 19 alin. (1), cu amendã de la 1.500 lei la 50.000 lei.