(video) A plonjat cu mașina în lac - Șoferul, cu hipotermie

UPDATE, ora 11:00

În jurul orei 08:30, în cursul dimineții, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112, că un autoturism a plonjat în apele lacului de acumulare Budeasa, pe raza aceleiaşi localităţi.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, pentru primele măsuri, precum şi poliţiştii Biroului Rutier Piteşti, pentru cercetări.


Se pare că un tânăr de 25 de ani, din Mioveni, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed și a pierdut controlul volanului, ajungând cu mașina în lacul de acumulare.

Poliţiştii continuă verificările, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier s-a petrecut.

Oamenii legii reamintesc conducătorilor auto, mai ales în condiţiile unui carosabil umed, să adapteze permanent viteza de deplasare și să reducă viteza, până la limita care să permită oprirea în siguranţă. Totodată, păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, utilizând cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
De asemenea, reamintim că până la orele 21:00, județul Argeș se află sub incidența ueni atenționări meteo de cod galben. 

----------------------------------------------------------------

 

Accident grav în apropierea municipiului Pitești, în localitatea Budeasa. Un șofer a pierdut controlul volanului și a plonjat cu autoturismul într-un lac de acumulare.

Bărbatul a fost ajutat să iasă din apă de către ceilalți participanți la trafic care au observat incidentul.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială și un echipaj SMURD.


Victima care suferea de hipotermie a fost transportată la unitatea medică de către echipajul SMURD.