(VIDEO) A început campania de vaccinare în Argeș!

Update 31 decembrie, ora 13:10

"În acest moment s-a încheiat vaccinare celor 100 de cadre medicale. Nu au fost probleme, niciun caz de reacții adverse. Acțiunea va continua începând cu 4 ianuarie cand sunt programate alte 300 de persoane", a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

 

Campania de vaccinare anti-Covid a început și în Argeș, după ce ieri au fost primite, la sediul DSP Argeș, primele doze de vaccin. 

Primele cadre medicale s-au vaccinat la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung, în urma programărilor făcute pe platforma online pusă la dispoziție de Guvernul României. 

Astfel, în ultima zi a anului 2020, în Argeș a început acțiunea cea mai eficientă de combatere a pandemiei de coronavirus, care ne va ajuta să revenim la o viață normală. 

Printre primii vaccinați au fost directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, doctorul Cristina Neculcea, de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești și managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache. 

CITEȘTE ȘI... (Video) PRIMA persoană vaccinată la SJUP - Dr. CRISTINA NECULCEA, medic primar Boli Infecțioase!

Vaccinarea anti-Covid este gratuită, sigură și voluntară, în primă etapă fiind vaccinați lucrătorii din domeniile sănătății și social, atât din sistem public, cât și din cel privat. 

În etapa a doua va fi vaccinată populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, iar în etapa a treia- populația generală.