(video) A fost făcută autopsia! Dan Manu: ”A fost moarte violentă, asfixiat”

Au apărut detalii noi în cazul incidentului șocant de la Pitești, unde un om a murit chiar în momentul în care patru polițiști încercau să îl imobilizeze. Bărbatul de 63 de ani a leșinat după ce a fost trântit la pământ și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. 

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Cel care a filmat tot: ”Începuse să-și dea ultima suflare...S-a făcut negru, cum este un om


Cu puțin timp în urmă, prim-procurorul Marius Ştefan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, și şeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, Dan Manu, au oferit primele declarații după efectuarea autopsiei bărbatului.

Primele rezultate arată că moartea a survenit ”violent”, prin asfixiere mecanică, astfel este înlăturată ipoteza că Barbu Zaharia ar fi făcut stop cardio-respirator.

”Moartea a fost violentă, survenită unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare.”, a declarat Dan Manu.

În urma probelor toxicologice, s-a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Astfel, prim-procurorul Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a declarat că ancheta este în stadiu incipient, concluziile raportului medico legal schimbând datele în acest caz. Până în acest moment, martorii incidentului și polițiștii implicați au fost audiați.