(video) 7 iunie: Pericol major de avalanșă pe Transfăgărășan

Drumul Naţional 7C – Transfăgărăşan este blocat parţial până în 30 iunie pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie.

În acest moment, Transfăgărîșanul este sub pericol major de avalanșă din cauza căderilor masive de pietre de iarna trecută.
Segmentul Piscu Negru – Bâlea Cascadă este în continuare acoperit de zăpadă, fiind continuate lucrările de deszăpezire. A fost aproape eliberată o bandă de circulație până la Bâlea Lac.

”Iarna şi zăpada par să fie amintiri îndepărtate. Nu şi pentru colegii noştri de la Districtul Bâlea, care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărăşan. Având în vedere cantitatea mare de zăpadă şi piatra de pe carosabil, mai este cale lungă până când drumul va fi sigur pentru circulaţia publică. Stratul de zăpadă ajunge şi la şase metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. 1 iulie este data pentru deschiderea Transfăgărăşanului, este termenul legal. Este problema cu versanţii, de stabilizat, acolo trebuie să ne asigurăm că este totul în regulă”, a declarat pentru mediafax.ro Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

CITEȘTE ȘI ... (video) A pierdut la ruleta și s-a sinucis! Avea doar 24 de ani

Pe data de 8 septembrie,  din fața hotelului Valea cu Pești s eva da startul celei de-a VI-a ediții a concursului internațional de triatlon TRANSFIER 2018, al treilea cel mai dificil, cel mai frumos și cel mai spectaculos concurs de triatlon din lume.