(video) 39 ani de tradiție la Corbi - Festivalul de obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Florile Dalbe”

Sâmbătă  a avut loc un nou eveniment în comuna Corbi, eveniment ce a marcat frumusețea tradițiilor românești în preajma sărbătorilor de iarnă.


Primarul Virgil Baciu, un om dedicat valorilor autohtone, i-a primit pe tinerii colindători cu brațele deschise. În sala Căminului Cultural s-a desfășurat cea de-a 39-a ediţie a Festivalului de obiceiuri tradiționale de Crăciun și Anul Nou ”Florile Dalbe”.


 Festivalul „Florile Dalbe” este organizat cu scopul de a păstra vii tradițiile românești și de a valorifica datinile și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou. Această manifestare a fost lansată în anul 1980 cu scopul redescoperirii, păstrării, revitalizării şi valorificării datinilor din localităţile şi microzonele specifice ale judeţului Argeş şi s-a consolidat ca o tradiţie şi ca un punct de rezistenţă şi conservare a identităţii naţionale în faţa puternicei ofensive a globalizării din timpurile pe care le trăim.


” Felicitări tuturor și la mulți ani acestui frumos festival . Îmi doresc ca următoarea conducere a comunei Corbi sa se implice și sa susțină copiii și coordonatorii acestora ptr ca acest eveniment face parte din lada de zestre a noastră a Corbenilor dar și acestei țări frumoase - ROMÂNIA”