(video) 2 mașini Renault au apelat la 112, din greșeală!

Un echipaj de intervenție de la ISU Arges a fost solicitat, cu puțin timp în urmă, la reprezentanța dealerului auto Dacia Renault de la intrarea în municipiul Pitești, din direcția Bascov. De asemenea, la fața locului au și polițiștii.


Apelul la 112 a fost realizat prin sistemul e-call a două autoturisme. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că apel era defapt o greșeală, butonul fiind acționat accidental în timpul vânzării autoturismelor.

”În urma verificărilor referitor la un apel 112 efectuat în mod automat de autoturism dotat cu sistem tip e-call, s-a stabilit că nu există o situație de pericol, apelul fiind efectuat ca urmare a acționării accidentale a butonului din habitaclul a doua autoturisme, în timpul pregătirii pentru vânzare la un service al unui dealer auto de pe raza municipiului Piteşti.”, susțin reprezentanții ISU Arges.

Pentru ca astfel de evenimente să fie evitate, polițiștii au luat măsuri de instruire a reprezentantului dealerului auto.

IPJ Arges reamintește că apelarea abuzivă se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei, iar alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.