(video) 14 case răscolite în Braşov, Argeş şi Prahova. Lover boy: Seducea fete de liceu şi le punea la produs

Poliţiştii braşoveni au efectuat, ieri, un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Prahova şi Argeş, în cadrul a două dosare penale, vizând infracţiuni din sfera criminalităţii organizate – trafic de minori, proxenetism, precum şi trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu substanţe psihoactive interzise.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Grav accident la Albeștii de Argeș! Trei victime, dintre care două încarcerate!


Potrivit ziarului Buna Ziua Brașov, Alen Miosin Jr., fiul celui mai cunoscut interlop al Braşovului, a fost reţinut alături de alţi 4 indivizi în urma perchezițiilor făcute în locuinţe din Braşov, Rotbav, Tărlungeni şi Feldioara.

CITEȘTE ȘI ... Pitești - În trei ore s-au dat peste 100 de amenzi pentru parcări neregulamentare!


14 case din Argeș, Brașov și Prahova au fost răscolite de anchetatori, 5 persoane ajungând la audieri.

► „Încadrările juridice sunt referitoare la proxenetism, trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Toate sunt infracţiuni din sfera criminalităţii organizate”, menționează investigatorii.

 

CITEȘTE ȘI ... Salvamontistul argeșean a murit nevinovat, în mașina strivită de un camion

 


Metoda Lover boy: Seducea fete de liceu şi le punea „la produs”. Una bătută, alta de „bunăvoie”, ca să contribuie la „bugetul familiei”

 

Droguri de mare risc au fost găsite la membrii grupării, care racolau şi fete pe care le determinau să se prostitueze.

► „Drogurile se comercializau la preţuri cuprinse între 300 şi 500 de lei pe gram. Cu privire la sursa exactă a acestora, cercetările sunt în curs la acest moment. Legat de traficul de persoane, vorbim, în special, de trafic de minori. Avem două victime minore, una cu vârsta de 15 ani şi una cu vârsta de 17 ani. Ambele victime minore au fost recrutate prin inducere în eroare, mai exact prin metoda «Lover boy». Ulterior, pentru a fi determinate la practicarea prostituţiei, s-a apelat la violenţă, una dintre victime a fost bătută”.

 

Fetele proveneau din familii bune şi erau îndrăgostite de proxeneţi, încât niciodată nu s-au gândit să refuze vreun client, convinse că, astfel, contribuiau şi ele la „bugetul familiei”.

 

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Boboci de rață sălbatică salvați de polițiștii locali!

 

Cine e Alen Moisin

 

Alen Daniel Moisin se află încarcerat acum la Penitenciarul Aiud, judeţul Alba. El este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Braşov, dar şi din România. De asemenea, a activat o perioadă şi în afara ţării, fiind extrădat în 2017 din Madrid.
În anul 1999, acesta era liderul grupării din cartierul Noua, grupare care se afla în conflict cu valutiştii din Braşov, scandal care s-a întins o întreagă toamnă cu lupte de stradă între cele două găşti.
În cursul carierei infracţionale acesta a fost acuzat de tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri. De asemenea, la o percheziţie în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuinţa acestuia 46 de tablouri în valoare de  50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro şi aproape un kilogram şi jumătate de cannabis.
În iunie 2017 a fost condamnat definitiv la 6 ani şi trei luni de închisoare pentru cămătărie şi şantaj, dar în acelaşi timp mai avea un dosar pe rol pentru trafic de droguri.


Sursa: bzb.ro
Sursa video: newsbv brasov