Victimele proxeneţilor de la Câmpulung - bătute cu prosopul ud pe pielea goală și lăsate fără dinți

Traficanţii de carne vie arestați săptămâna trecută (vezi detalii AICI)-  - catalogați de organele de anchetă drept sângeroși. Poliția Câmpulung nu a stăpânit niciodată clanul Boceanu

  Video percheziții proxeneți

„Doi ofiţeri din cadrul Poliţiei Câmpulung sunt anchetați de Direcția Generală Anticorupție pentru proxenetism. Cei doi ofițeri de poliție au protejat și favorizat un traficant de femei din Câmpulung. Scandalul în care sunt implicați cei doi polițiști este cauzat în mare parte de un muscelean certat cu legea. Este vorba despre Ion Boceanu, un individ urmărit penal pentru trafic de femei. Acesta a racolat în urmă cu ceva timp patru minore din Câmpulung, pe fiecare ademenind-o cu vorbe frumoase și cu promisiuni de mariaj. Rând pe rând, cele patru minore au ajuns în Italia, unde au fost sechestrate și obligate să se prostitueze” - nota presa vremii în 2010. 
Un an mai târziu, o parte din membrii clanului Boceanu aveau să scape basma curată. Peste încă cinci ani, în 2016, primeau condamnare alți membri ai aceluiași clan Boceanu din Câmpulung, pentru trafic de minori, proxenetism și exploatarea cerșetoriei. Elvis-Ion Boceanu, Alexandru Boceanu și Dafinel Boceanu. La Câmpulung, „Bocenii” făceau parte dintre clanurile care împărțeau legea în oraș. Ursarii aveau cumva „șansa” de a scăpa mai mereu de rigorile legii. 
 
Operațiune secretă a ofițerilor BCCOA din Argeș cu ajutorul Eurojust și Europol
Timp de câteva luni, cei mai bine pregătiți ofițeri BBCOA din Argeș au lucrat la Haga, alături de procurori și polițiști din cadrul Eurojust (agenție a UE care se ocupă de cooperarea judiciară în materie penală a statelor membre) și Europol (organizație de combatere a criminalității la nivel european) pentru anihilarea clanului Boceanu care opera în Elveția, la Lausanne. Operațiunea a fost una sub acoperire și s-a lucrat cu discreție, tocmai pentru faptul că au existat suspiciuni de scurgere de informații către clanul de ursari, pe care Poliția Câmpulung nu l-a stăpânit niciodată. De-a lungul timpului, Bocenii au  devenit  mici întreprinzători, cu banii virați în țară de pe urma traficului de carne vie. Conform organelor de anchetă, ursarii din Câmpulung deveniseră cunoscuți în orașul elveţian din cauza agresivității cu care se impuseseră pe piața traficanților de carne vie. Erau extrem de periculoși atunci când venea vorba de confruntări stradale între ei și alte grupări, de regulă albanezi și bulgari cu care își împărțeau teritoriile și fetele. 

 Video percheziții proxeneți

 „Vacile” costau cam 6.000 de euro bucata 
Deveniți oameni de afaceri peste noapte cu ajutorul tinerelor sărace  cu duhul, dar și crescute în condiții precare, ursarii din Câmpulung cu experiență de ani de zile în trafic de carne vie vorbeau cu nonșalanță despre businessurile lor. Denumite „vaci” în dialogurile şi tranzacţiile dintre ei, tinerele erau cumpărate și vândute după bunul plac al țiganilor din Câmpulung. 


X: Am vorbit cu el și voia să vorbească cu mine despre fata asta pe care nu vreau să o mai țin și pe care vreau să o dau. Cum să facem?
Y: Cum vrei!
X: Cam vreau să o vând!
X: Da!
Y: Cum te pot contacta?
X: Când te întorci?
Y: Dacă nu îți aduc banii, fără probleme
X: Dar trebuie să știu cum facem. Uite cum facem: când fata e la tine, timp de o săptămână, trebuie să vorbesc cu ea ca să nu fugă, înțelegi? Și puțin câte puțin să o faci să înțeleagă. 
Y: Da sigur!
X: Îți dau fata 100% timp de o lună și ea nu va fugi. În cazul în care pleacă după o lună, nu sunt eu responsabil! Dacă se întoarce la mine în prima lună, vedem, eu sunt responsabil cu toate cheltuielile... și îți voi... i-am spus că unchiul meu e bolnav și că trebuie să meargă acolo să facă bani și facem jumate-jumate. Înțelegi? Îți dau fata 100%  timp de o lună și ea nu va fugi.
Y: Da, mă interesează pentru că, dacă nu vine la tine și merge în altă parte și nu ai nicio legătură cu asta, nu ai de ce să plătești.
X: Nu, dar spune-i că fac o afacere pentru tine. Tu în mod normal trebuie să primești 6.000 de euro.
Y: Ce îți trimit e și pentru ăla, așa cum am vorbit... îți faci treburile și sunt 5.000-6.000 de euro pe care ți-i dă ea fără nicio teamă!...
X: Iau 1.000 ca să am bani. Mai am o vacă (n.r. - tinerele exploatate sexual erau denumite „vaci”), dar trebuie să rezolv niște probleme, îţi spun imediat!
Y: Fă-ți treaba și sună-mă în 19 minute mă duc la bancă și îţi trimit banii. 
X: Fata care a venit a zis că tu ai bătut-o, că ai luat-o de gât chiar când mânca, că ea ți-a făcut bani ...
Y: Și acum te deranjează asta?Ți-am zis cum este... ce vrei să zici cu asta

Duse să avorteze  în Italia 
Racolate de cele mai multe ori prin arhicunoscuta metodă loverboy, unele dintre fete erau și răpite. Conform organelor de anchetă, acestea fuseseră luate din spălătoriile auto ale țiganilor și transformate în prostituate. Provenite din familii aflate la limita supraviețuirii, nu a avut nici cine să le ducă grija, nici cine să le declare dispărute, familia alinându-se cu ideea că măcar ele au scăpat de viața mult prea greu de îndurat. Tinerele exploatate de clanul Boceanu erau maltratate și abuzate prin metode greu de imaginat. Erau bătute cu prosopul ud până la leșin, apoi înviate sub dușul cu apă rece, pentru că nu produceau bani cât ar fi dorit proxeneții. Alteori erau bătute în poziția de „drepți” pentru că ursarii învățaseră astfel că nu le-ar putea rupe coastele. Unele dintre ele au fost mutilate și le-au fost scoși dinții din bătăile soră cu moartea, pentru a le induce frica și dependența față de ei. Altele primeau bătăi până le dădea sângele pe nas și pe gură, apoi erau scoase din nou pe stradă. Una dintre fete a fost surprinsă (în timpul operațiunilor polițiștilor BCCOA în Elveția) în timp de vomita sânge din cauza frigului, însă nu a părăsit „locul de muncă”, de frica represaliilor. Dacă se întâmpla ca fetele să rămână din greșeală însărcinate, membrii clanului Boceanu le duceau prin interpuși să avorteze în Italia, numai într-un anume loc. Nici nu este greu de înțeles de ce procedau așa: pentru că alți membri ai Bocenilor operaseră și pe teritoriul Italiei tot din postura de proxeneți și cunoșteau persoanele potrivite. Metodele de intimidare la care erau supuse tinerele exploatate sexual reies şi din dialogul următor, reprodus la dosar: 


Suspect: - Eh și dacă țipi odată cu ea n-are nimic: Fă proasta dracu, fă ești nebună, eu nu te învăț de bine? Vino-încoa lângă mine că mergi acasă de câteva ori cu 40 de lei și după-aia ăți dă ăla una de te piși pe tine. Nu știi s-o dai și cu d-astea? Cât îl vezi de cuminte ... că e cuminte, e cu mine...dar ți când îl ia crizele...dai ochii cu iadul nu altceva!
Suspect: Aaaa!!! Ești îndrăgostită. Băga-mi-aș p...în fața ta! Cu vrăjeala ta cu tot... Păi am văzut cu ochii mei. Mă faci chior? Că-ți scot ochii dă-te-n morții tăi. Cu cine vorbești tu? Mă faci chior?
Victimă: Da am mai fost cu ei...
Suspect: Îți scot ochii! Ți-i scot tot pe-ai tăi. Mă faci chior? Băga-mi-aș p...în morții tăi dă proasta dracu (foarte amenințător)...
Victima... neinteligibil
Suspect: Păi cu cine vorbești tu, fă? Tu mă faci prost? Adică mă faci prost pe față?
Victima: Nu te fac prost, da’...
Suspect: Am trecut de cinșpe ori și te-am văzut!!! A fost a treia oară! Taci din gură că vin acolo și te calc în picioare! Taci! Du-te dracu să te ia! Taci din gură că vin acolo și te calc în picioare!
Suspect: Aia se compară cu tine venită de 2 zile?
Victima: Nu... acuma am trimis-o mai mult pe ea.
Suspect: Aham. Păi de ce?
Victima: Pentru că pe mine mă durea burta că sunt la ciclu.
Suspect: Aham! Zii că n-ai vrut să muncești, nu să nu s-a muncit!

Deși fără prea multă știință de carte, provenite din familii extrem de sărace, fetele aveau din cele din urmă să realizeze că au ajuns din femei îndrăgostite (de cele mai multe ori de iluzia unei vieți mai bune), ultimele produse ale unor oameni fără conștiință și fără pic de milă. Dar, din păcate, ajungeau să cunoască purul adevăr prea târziu. Tactica ursarilor din Câmpulung era parcă studiată: le făceau să se îndrăgostească, apoi mimau sărăcia, lipsurile și nevoile ca să le trimită pe stradă. Iată ce povestea una dintre victime, martoră în dosar, despre o colegă de suferință: „Ea era obligată ca banii obținuți din practicarea prostituției să îi dea tot lui, altfel o certa adeseori când aceasta nu producea mulți bani. Îmi amintesc faptul, deoarece era la domiciliul lui, iar acesta a făcut-o să se îndrăgostească de el, a ținut-o flămândă pe aceasta și fără bani pentru cheltuielile zilnice, iar la un moment dat i-a spus că trebuie să plece în Elveția, pentru că nu au bani să supraviețuiască”.

„Suspect: Să mori în WC! Câți ai făcut?
Victima: Eu? 4-500-1.000 pe seară, o dată sau de două ori 200-300. M-am săturat de viața asta, nu sunt o bucată de carne, vândută la un colț sau altul. Pentru că tu mi-ai zis că sunt țigancă și că m-ai dat ca să scapi de mine și ai zis că am venit dintr-o familie plină de păduchi și că m-am spălat în râu... Da, este adevărat!” 


Dacă nu ar fi existat această operațiune extrem de amplă a polițiștilor și procurorilor de la DIICOT și Crimă Organizată Argeș, cu sprijinul autorităților europene, poate că unele dintre victime nici nu ar mai fi ajuns acasă vreodată. Că nu le păsa de ce se întâmpla cu ele, este lesne de înțeles. Una dintre fete, de origine din Galați, a fost ucisă de un jandarm din Elveția și, la nici două zile, a fost înlocuită cu o tânără din altă grupare. Fără milă, aşadar, proxeneţii musceleni le exploatau pe cele care ar fi putut să le fie surori sau soții ori iubite. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta