Viceprimarul Apostoliceanu - mai în opoziţie ca opoziţia

Joi, 20 februarie, consilierii locali ai municipiului Piteşti, alături de primar şi viceprimari, s-au întrunit în şedinţa de Consiliu Local, principalul punct reprezentându-l votarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Şedinţa a fost una aprinsă, protagoniştii fiind primarul Cornel Ionică şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu, situaţie care i-a pus pe cei din opoziţie în dificultate. Liberalii, membrii PMP şi cei de la ALDE nici nu au mai avut ce să comenteze. Chiar Narcis Sofianu, consilier din partea PNL, a subliniat acest aspect: „Este greu să fii liberal în Consiliul Local Piteşti, pentru că, dacă se contrazic cei de la PSD, când îl ataci pe unul înseamnă că îi iei apărarea celuilalt, ceea ce nu e normal!”. Iar Cornel Ionică i-a dat şi replica: „Păi asta e frumuseţea!”. 

 


Consilierii PSD - singurii care au adus amendamente la buget


Singurii care au adus amendamente la proiectul de buget au fost PSD-iştii, cel mai vehement fiind Sorin Apostoliceanu. Acesta a cerut să se taie din bugetele de la Filarmonică şi Centrul Cultural şi să se adauge la ADP şi Salpitflor, unde nu se ajung banii nici pentru acoperirea salariilor. Punctul său de vedere a fost susţinut şi de către Cristian Gentea, care a punctat faptul că, în urma creşterii salariului minim, au nevoie de mai mulţi bani pentru funcţionare. „La Salpitflor nu se vor putea descurca, au cerut 16 milioane şi li s-au dat 6, aşa că ce mai vorbim?!”. Deşi primarul Cornel Ionică a încercat să justifice cât mai bine necesitatea menţinerii sumelor alocate către Centrul Cultural şi Filarmonică, acesta nu a reuşit să se impună. Cu toate că situaţia l-a scos din amuţeală şi pe vicele Laurenţiu Zidaru, care l-a atacat  direct pe Cristian Gentea, spunând că s-ar putea tăia şi de la sport, ca să nu scadă calitatea actului cultural la Piteşti, tot nu au reuşit să îl întoarcă pe Apostoliceanu, care s-a arătat şi dezamăgit de activităţile organizate la Centrul Cultural Piteşti. În schimb, nu a avut nimic de reproşat evenimentelor Filarmonicii Piteşti, care s-au bucurat mereu de aprecieri, însă, până la urmă, a găsit şi aici nod în papură, legându-se de nivelul de salarizare al instrumentiştilor. 


După mai bine de o oră de discuţii, cu atacuri mai directe sau mai voalate, primarul Cornel Ionică a tranşat situaţia: „Votăm, nu mai luăm nimic la mână! Îmi asum totul, cu excepţia sursei de finanţare.”. I-a dat dreptate edilului până şi Narcis Sofianu, la partea cu sursa de finanţare, dar, cu toate acestea, liberalii au votat împotriva proiectului de buget.