Vicele de la Bradu, Florin Frătică, intră în concediu de paternitate

Soţia vicelui Florin Frătică de la Bradu şi-a anunţat intrarea în politică. Totul a pornit în glumă, până când şi-a dat seama că, după ce a dus, alături de soţul său, o campanie electorală destul de aprigă, este pregătită să facă acest pas.

Deocamdată, nu şi-a ales partidul la care să adere şi vrea să cântărească foarte bine ce proiecte politice are fiecare. Alina Frătică este de părere că a venit vremea femeilor în politică, luând ca etalon mari nume din politica internaţională, precum Hillary Clinton sau Angela Merkel, dar şi de pe la noi. Aceasta dă exemplul Gabrielei Firea, soţia unui primar, care a câştigat Capitala, dar şi pe al Clothildei Armand.

CITEȘTE ȘI ... Accident în Argeș! Beat, a intrat cu mașina într-un cap de pod

Considerând că femeile se pot implica în viaţa comunităţii prin prisma politicii şi pot dezvolta proiecte de interes, Alina Frătică a decis să încerce o carieră în acest domeniu, după ce, cu ani buni în urmă, a fost şefă la Organizaţia de Tineret a PNG Argeş. Mai mult, aceasta are şi o experienţă de circa 8 ani ca funcţionar public. A activat 5 ani în administraţia centrală şi alţi 3 în cea locală. În prezent, ocupă postul de şef serviciu în cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice.

Experienţa sa este dublată şi de pregătirea în domeniu, în CV-ul său fiind trecute studii superioare de specialitate. Alina Frătică este licenţiată în administraţie publică şi drept şi în management. A urmat cursuri de masterat ale Academiei de Poliţie „AL. I. Cuza”, unul la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti, în securitate şi bună guvernare, iar un alt masterat l-a obţinut de la Institutul Diplomatic Român.

CITEȘTE ȘI ... Se caută personal! SALARII DE PÂNĂ LA 3000 DE LEI!

La toate acestea se adaugă studii în domeniul administraţiei, securităţii şi de limbi străine. Mai mult, face parte dintr-o organizaţie ce are ca subiect femeia puternică şi ascensiunea ei în domeniul privat, dar şi public. Unde mai pui şi faptul că, surprinzător pentru o femeie, Alina deţine permis de armă şi vânătoare, iar când are timp, face tir sportiv. Cu aşa carte de vizită, orice partid ar putea-o considera o achiziţie excelentă.
În paralel, soţul său, viceprimarul comunei Bradu, Florin Frătică, se gândeşte să lase administraţia publică pentru a putea avea grijă de cele două fetiţe. Cum mezina are doar trei luni, acesta consideră că poate profita de moment pentru a intra în concediu paternal.