Viața din incubator - Ce este de fapt incubatorul și la ce folosește?

România este țara care va avea cel mai abrupt declin al populației, din lume, aşa arată ultimul raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Scăderea este preconizată să ajungă la 23% până în 2050! Din păcate, ne aflăm şi în Top 10 al țărilor cu cea mai scăzută fertilitate și în grupul țărilor cu cea mai îmbătrânită populație

Una dintre cauze este şi infertilitatea. O problemă din ce în ce mai frecvent întâlnită la cuplurile tinere, care nu mai pot procrea. În acest sens, asociaţia “Şi eu am dreptul să fiu părinte” derulează tot felul de programe consultaţii şi consiliere, work-shop-uri, conferinţe, proceduri gratuite, pentru a veni în sprijinul celor  afectaţi de acest diagnostic. Asociaţia este fondată de medicul Marilena Băluţă, senior  embriolog, care şi-a deschis şi în Argeş, clinica Save Your Fertility, în comuna Bradu. Deja a ajuta câteva cupluri de argeşeni să îşi împlinească visiul de a deveni părinţi. Domnia sa povesteşte şi despre ce stă în spatele acestor reuşite miraculoase.


“Incubatorul este echivalentul trompei uterine, locul unde începe viața odată cu fertilizarea ovocitului. Incubatorul este căsuța embrionilor timp de 3-5 zile pînă la embriotransfer. Împreună cu mediile de cultură, asigură mediul de dezvoltare al embrionilor care este foarte asemănător cu mediul din interior trompei uterine.
Combinația de temperatură, gaze, osmolaritate, substanțe nutritive asigură fertilizarea si ulterior diviziunea embrionului pînă la stadiul de implantare intrauterină.
Embrionii pot fi ținuți în incubator maxim 6 zile. După această periodă au nevoie de resurse suplimentare pentru dezvoltare - uterul matern.”,
arată medicul Marilena Băluţă, de la clinica Save Your Fertility din Bradu.