Programul băncilor și marilor magazine în minivacanța de Rusalii

În minivacanța de Rusalii, Poșta Română nu va lucra pe 1 iunie și 5 iunie, fiind declarate zile de sărbătoare legală. De asemenea, data de 2 iunie a fost stabilită zi liberă, urmând să fie recuperată: „Printr-o hotărâre a conducerii Poştei Române şi ziua de vineri, 2 iunie, a fost stabilită zi liberă. Salariaţii vor recupera această zi de muncă, sâmbătă, 10 iunie 2017, când toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor avea program normal de lucru”, se arată în comunicatul transmis de Poşta Română. Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în această perioadă să înregistreze timpi mai mari de circulaţie, a mai precizat Poşta Română.

Şi angajaţii Registrului Auto Român (RAR) vor fi liberi pentru trei zile. „Ultima zi lucrătoare din această săptămână este miercuri 31 mai 2017, în intervalul orar 8.00-16.30. urmând ca programul normal cu clienţii să fie reluat marţi, 6 iunie 2017 între orele 8.00 şi 16.30. Ziua de vineri, 2 iunie va fi recuperată de angajaţii RAR şi pe cale de consecinţă se va lucra cu publicul în toate reprezentanţele din ţară, sâmbătă 10 iunie 2017 între orele 8.00. şi 14.00”, se arată într-un comunicat de presă transmis de RAR.

Agenţiile bancare vor fi închise în zilele de 1 şi 5 iunie, dar în data de 2 iunie programul va fi normal, potrivit informaţiilor transmise de bănci.

În zilele de 1 şi 5 iunie vor fi deschise doar unităţile bancare din marile centre comerciale, iar bancomatele şi maşinile multifuncţionale vor fi disponibile permanent.

Marile lanţuri de retail au anunţat că toate magazinele lor vor funcţiona în zilele de 1,2 şi 5 iunie după programul obişnuit.

Şi centrele comerciale vor funcţiona după programul obişnuit în toată perioada dintre 1 şi 5 iunie.