Vezi cum se circulă în Argeș - Probleme deosebite sunt în ...

Județul Argeș se află la această oră sub incidența codurilor galben și portocaliu de ninsoare și viscol. Încă de vineri seara, dar și la această oră, ninge abundent în tot județul, iar zăpăda este viscolită. 


UPDATE ora 11:00

Se circula in conditii de iarna pe drumurile nationale si judetene. Se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 73 zona Valea Mare Pravat.

”Pe toate drumurile județene s-a intervenit cu autobasculante și material antiderapant. Probleme deosebite sunt în zona de sud, respectiv Furduiești – Teiu – Buta, Bradu - Ștefan cel Mare, Bradu - Costești, unde, deși s-a acționat și se acționează permanent, din cauza vântului puternic, zăpada este repusă pe carosabil, imediat după intervenția utilajelor. Cantități mari de zăpadă s-au înregistrat și în nordul județului. Astfel, pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, iar șoferii sunt rugați să plece la drum doar dacă este imperios necesar, doar dacă au mașinile echipate corespunzător și mai ales să adapteze viteza la condițiile meteo.”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Arges.

CITEȘTE ȘI ... Accident pe A1 - Șoferul unui tir a pierdut controlul volanului

Pentru reducerea riscului de a fi surprinşi sau blocaţi în trafic, politistii recomandă conducătorilor auto să se informeze înainte de a porni în călătorie despre situaţia drumurilor pe traseul pe care intenţionează să se deplaseze, să nu plece dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. E important să aibă funcţionale sistemele de climatizare, să-şi asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă şi geamuri laterale, să adopte o conduită preventivă la volan, adaptând viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru a reduce viteza, evitând astfel derapajul pe un caorosabil ud sau acoperit cu zăpadă.