VIDEO! Vezi cum se circulă în Argeș!

UPDATE 12 Ianuarie: Conform datelor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție, la ora 08:00, situația drumurilor din Argeș este bună. Se circulă în condiții de iarnă, însă nu există restricții de trafic.

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş vă recomandă să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei.

UPDATE 6 Ianuarie Ora 15:00: „La această oră, drumurile județene din Argeș sunt în stare bună, nu sunt blocate, dar se circulă în condiții de iarnă. De asemenea, utilajele de deszăpezire vor acționa pe toată perioada următoare”, anunță reprezentanții CJ Argeș.

Zăpada și viscolul au dat bătăi de cap atât autorităților piteștene, cât și șoferilor. Conform conducătorilor auto, circulația pe autostrada Pitești-București se desfășoară cu dificultate din cauza condițiilor meteorologice, vizibilitatea fiind redusă. 

Încă de la prima oră a zilei, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mers în sudul județului pentru a vedea, la fața locului, care este situația în ceea ce privește deszăpezirea pe drumurile județene, dar și situația gopodăriilor rămase fără curent electric. De altfel, încă de joi noaptea, utilajele Regiei Județene de Drumuri  Argeș au acționat pentru ca în județ să nu avem drumuri blocate.

Președintele Dan Manu a vizitat comunele Bradu, Suseni, Rociu, Negrași, Mozăceni, Slobozia, Ștefan cel Mare, Teiu, Oarja, unde a avut discuții și cu primarii. Pe toate drumurile județene care traversează aceste localitățile acționau utilajele de deszăpezire, drumurile fiind curățate și circulabile, în condiții de iarnă.

Fiind și zi de sărbătoare, Boboteaza, s-a acționat și pentru deszăpezirea zonelor și drumurilor aflate în apropierea lăcașelor de cult.

Din cauza vântului puternic, 1.700 de gospării din Argeș au rămas joi noaptea fără curent, majoritatea în localitățile vizitate de președintele Dan Manu, însă situația a fost remediată, excepție făcând comuna Mozăceni, unde președintele CJ Argeș a fost informat că 30 de gospodării încă nu aveau curent electric.Și aici s-au dat asigurări că avaria va fi remediată în cel mai scurt timp.

La ora 08:30, situația drumurilor din Argeș se prezintă în stare bună. Nu sunt semnalate drumuri blocate, însă se circulă în condiții de iarnă.

Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, ne-a declarat că la acestă oră nu există drumuri blocate în județul nostru.
”Nu avem drumuri închise. Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ. A fost semnalat trafic ușor îngreunat în zona DN73 (Dâmbovicioara). Dar nu sunt cazuri în care să existe drumuri blocate. Până la această ora nu au fost înregistrare evenimente rutiere. Peste 120 de polițiști rutieri sunt prezenți în stradă. Peste noapte s-a intervenit cu un număr mare de polițiști pentru gestionarea traficului. De asemenea, și astăzi se acționează peste tot în Argeș, se colaborează cu CNADNR, și momentan, nu sunt probleme în județ.”
Vedeți în galeria foto câteva fotografii cu traficul din Argeș imortalizate de către conducătorii auto.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 5 ianuarie 2017, ora 22.00 -6 ianuarie 2017, ora 20.00, avertizari de cod galben de ninsori și pe alocuri viscol pentru județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Brasov, Prahova, Dîmbovita, Argeș, Valcea, Olt, Gorj, Mehedinți și Dolj și pentru intervalul 06 ianuarie 2017, ora 20.00 – 07 ianuarie 2017, ora 10.00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE ȘOFERI! AVERTIZĂRILE POLIȚIȘTILOR CU PRIVIRE LA CODUL DE VREME REA!

Poliţia Română recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor și echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Sursa foto: Info Trafic Pitești