VESTE PROASTĂ PENTRU TĂTICI! Dublarea concediului paternal- respinsă!

Durata concediului paternal nu va fi dublată, așa cum prevedea un proiect de act normativ aflat la Camera Deputaților. Deși, deputații au propus inițial adoptarea documentului, mai apoi s-au răzgândit și au depus un raport de respingere, deoarece modificarea duratei concediului paternal ar fi generat un efort financiar suplimentar pentru angajatori.

Propunerea legislativă prevedea mărirea duratei concediului paternal de la cinci la zece zile lucrătoare plătite. "În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare", scria în actul amintit. Dublarea duratei concediului paternal era propusă, deoarece rezolvarea actelor administrative pentru înregistrarea legală a nou-născutului necesită o perioadă de timp considerabilă, iar cinci zile nu sunt de-ajuns.

În plus, iniţiativa legislativă respinsă definitiv de Camera Deputaţilor mai dispunea că taţii ar putea beneficia de mai multe ori de majorarea concediului paternal cu alte zece zile lucrătoare, în situaţia în care obţin atestatul de absolvire a cursului de puericultură. În prezent, aceştia se pot bucura de facilitate o singură dată.