Vești bune pentru șoferi! Drumuri modernizate, viteze medii de circulație mai mari

Conducerea Consiliului Județean Argeș a anunțat că odată cu modernizarea DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G – km 3+824) km 98+000 – 140+034 (42,034 km), și viteza de circulație a autoturismelor va fi mai mare.

Astfel, modernizarea infrastructurii rutiere va conduce la obţinerea unor viteze medii de traversare a localităților de circa 50 km/h, iar vitezele medii estimate pentru parcurgerea sectoarelor dintre localități vor fi de circa 70 km/h.
Prin urmare, viteza medie de circulație va crește de la 27,8 km/h în prezent, la aproximativ 62,9 km/h, ceea ce reprezintă o creștere cu 126% a vitezei de circulație. Mai mult, prin această măsură, durata de traversare se va reduce cu aproximativ 50 de minute. 

De altfel, obiectivul acestui proiect a fost modernizarea și reabilitarea infrastructurii de acces care asigură conectivitatea indirectă cu rețeaua TEN-T, prin îmbunătățirea parametrilor relevanți - creșterea vitezei, siguranței rutiere, portanței pe raza localităților Slobozia, Mozăceni, Negrași, Teiu, Rociu, Oarja, Căteasca în vederea stimulării mobilității regionale.