Vești bune în UE! Germania ar urma să înceapă vaccinarea antiCOVID în decembrie!

Germania face pregătiri pentru a începe campania de vaccinare anti-COVID-19 înainte de sfârşitul anului, potrivit cotidianului Bild de vineri, preluat de Reuters.

Ministerul federal al Sănătăţii vrea să înfiinţeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura corespunzătoare, cerându-le celor 16 landuri să indice până la data de 10 noiembrie locuri unde se va putea face acest lucru, scrie Bild, fără a-şi preciza sursele, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI ... Fost fotbalist, actual profesor anchetat pentru pornografie

Într-o videoconferinţă susţinută în această săptămână, ministrul sănătăţii Jens Spahn, el însuşi confirmat pozitiv cu coronavirus miercuri, a spus că firma germană BioNTech este aproape să primească aprobarea pentru vaccinul său, citează Bild declaraţii ale participanţilor.

Întrebat când se aşteaptă la primele vaccinări, Spahn a răspuns: „S-ar putea întâmpla înainte de sfârşitul anului”, au relatat participanţi pentru publicație.

CITEȘTE ȘI  ... (Video) Sumă de bani restituită persoanei care a pierdut-o, în urma efortului poliţiştilor piteșteni

BioNTech dezvoltă un vaccin în parteneriat cu Pfizer Inc.

Luna trecută, Germania a acordat 745 milioane de dolari firmelor de biotehnologie BioNTech şi CureVac pentru ca acestea să-şi accelereze lucrul la vaccinurile împotriva COVID-19 şi să-şi extindă capacităţile de producţie germane.

CITEȘTE ȘI ... Selecţionerul echipei Under-19 a României mort, din cauza COVID-19

Marţi, Pfizer şi BioNTech au anunţat începerea în Japonia a testelor clinice din fazele combinate I şi II pentru prototipul lor de vacci bazat pe ARN mesager (ARNm).

Rezultatele iniţiale ale testelor lor din SUA ar putea veni la începutul acestei luni.

CITEȘTE ȘI ... Încă un oraș cu mii de locuitori din România se închide din cauza coronavirusului!

Rata de infectare cu coronavirus este în creştere accelerată în Germania, care a raportat joi, pentru prima oară, peste 10.000 de cazuri noi de infectare.

 

Sursa: Digi24.ro