VEȘTI BUNE DE LA GROUPE RENAULT! A atins un nou record

În rezultatele financiare ale grupului Renault pentru primul semestru al anului 2017, transmise de către reprezentanții companiei, se observă o creștere remarcabilă, atingându-se un nou record al marjei operaționale semestriale.

Astfel, cifra de afaceri a crescut cu 17,3%, ajungând la 29 537 milioane de euro, iar înmatriculările au crescut cu 10,4% și au ajuns la 1,88 milioane de unități. Rezultatul net este de 2 416 milioane de euro (+54,2%), față de 1 567 milioane de euro.

„Grupul afișează noi cifre record pe primul semestru. Aceste rezultate sunt efectele planului nostru de reînnoire a gamei, de extindere geografică, dar și al angajamentului tuturor salariaților. Performanța ne asigură un punct de plecare solid pentru implementarea noului plan strategic și ne permite să ne confirmăm biectivele anuale”, a declarat Carlos Ghosn, Președinte-Director general Renault, conform comunicatului de presă.

Totodată, la acest progres au contribuit dezvoltarea vânzărilor către parteneri și dinamismul activității CKD în Iran și China, precum și vânzările de vehicule asamblate în Europa (în special odată cu demarajul producției de Nissan Micra).

În ceea ce privește perspectivele anului 2017, Grupul Renault dorește creșterea cifrei de afaceri a Grupului peste impactul AVTOVAZ (la o rată a cursului de schimb constantă), creșterea marjei operaționale al Grupului în euro, generarea unui free cash-flow operațional pozitiv aferent activității Auto.