Vestea mult așteptată! Simona Halep intră în istoria tenisului

Simona Halep a primit o veste uriaşă chiar înaintea startului turneului de la Moscova. Principalele urmăritoare din clasamentul WTA şi cele care o pot detrona din fruntea clasamentului din 2018, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, nu vor lua startul la turneul de la Moscova şi nici nu au solicitat wildcard pentru cel din Luxemburg. În acest context, Simona Halep nu mai poate pierde prima poziţie a clasamentului în acest an şi va intra în istoria tenisului.

Este sigur că Simona va pătrunde în Top 10 în ierarhia jucătoarelor cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea clasamentului WTA. Astfel, Halep o va depăşi pe Victoria Azarenka, cea care a fost cea mai bună jucătoare de tenis timp de 51 de săptămâni.
Prima în acest top este legendara Steffi Graf (377 săptămâni), aceast fiind urmată de Martina Navratilova (332 săptămâni) şi Serena Williams (319 săptămâni). Simona Halep a ajuns la săptămâna cu numărul 49 în fruntea clasamentului WTA.


"Mi-ar plăcea foarte mult să termin acest an pe locul 1 mondial. Sper să fac rezultate bune şi pe final de 2018. A fost un an frumos într-adevăr, cu siguranţă cel mai bun de până acum", spunea Simona Halep.