Veste rea! Ce ne așteaptă iarna aceasta?

Specialiștii europeni fac previziuni rele pentru această iarnă, declarând că iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol.
Meteorologul german Dominik Jung este unul dintre cei care susțin că vom avea o iarnă neobișnuit de rece. El precizează că simte fiori reci atunci cand priveste hărțile transmise de Serviciul German de Meteorologie, titrează Stiripesurse.ro
Jung precizează că cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie, iar luna martie nu va fi deloc una de primavară. Astfel, susține meteorologul, europenii vor trebui să astepte luna aprilie pentru a se bucura de soare.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! VIDEO- Angajații Penitenciarului Colibași protestează

Previziunile specialisului german sunt susținute și de meteorologul Joe Bastardi de la serviciul AccuWeather. Acesta arată că scăderea activității solare va contribui la scaderea temperaturilor în perioada care urmează. Meteorologii români estimează, pentru urmatoarele trei luni calendaristice, o vreme în general normală pentru aceasta perioadă, în timp ce cantitatile de precipitații se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor sudice și sud-estice, unde se va înregistra un deficit pronuntat.
Cel puțin așa reiese din prognoza valabilă pentru intervalul octombrie – decembrie 2016, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).