VESTE PROASTĂ PENTRU ȘOFERI! Scumpiri ale RCA și cu 20%

După intrarea în vigoare a tarifelor de referință stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, unele societăți au crescut tarifele RCA și cu 20%.

Vineri este prima zi cu prețuri ale polițelor RCA teoretic libere, dar cu o grilă de prețuri orientative fixată de Autoritatea se Supraveghere Financiară, după șase luni de tarife înghețate.

Preţurile asigurărilor auto obligatorii RCA au crescut cu mai puţin de 5% în prima zi de după eliminarea plafoanelor, îngrijorarea transportatorilor potrivit cărora preţurile ar putea exploda nefiind justificată, dar există probabil creşteri mai mari în cazul a circa 3% dintre şoferii de camioane care au avut multe daune, în special în străinătate. Tarifele pot scădea în cazul şoferilor cu un comportament corect, a declarat vineri, pentru News.ro, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Informația nu se aplică însă la toate societățile de asigurare. Spre exemplu, una dintre societățile importante de pe piață a majorat și cu 20% tariful perceput unor șoferi. . Societatea în cauză are capital austriac și practică tarife mai mici decât alte societăți importante de pe piață în urma faptului că a renunțat să ofere Carte Verde pentru Turcia și Rusia.