VESTE BUNĂ! Spitalul de Pediatrie va avea tomograf

Sistemul  medical din ţara noastră are multe lacune, însă cu siguranţă una dintre cele mai importante este lipsa aparaturii medicale, problemă cu care se confruntă mai toate spitalele de stat.

Nici unităţile medicale din judeţul nostru nu o duc mai bine şi, dacă pentru Spitalul Judeţean în ultima perioadă s-a mai cumpărat câte ceva, la Pediatrie rare au fost cazurile în care unitatea medicală a fost dotată cu aparate costisitoare.

CITEȘTE ȘI ... Vremea la final de martie! Află ce anunță ANM!

Totuşi, în perioada următoare, unitatea medicală specializată în tratarea copiilor va beneficia de un computer tomograf, după cum a promis chiar ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. „Ceea ce post spune la acest moment este că ne gândim din ce în ce mai mult ca la Spitalul de Pediatrie Piteşti să aducem un tomograf, pentru că este mare nevoie de el. Este adevărat că este costisitor, dar cu siguranţă poate fi cumpărat prin intermediul programului guvernamental, care presupune achiziţia a câte unui tomograf în fiecare judeţ şi mai mult ca sigur Pediatria de la Piteşti se va încadra”, a declarat ministrul Florian Bodog.