Veste bună! Se consolidează clădirea Teatrului pentru copii și tineret „Așchiuță”

După Grădina de Vară și Sala ”Lumina”, Consiliul Județean Argeș are în plan să redea publicului argeșean un alt edificiu cultural - clădirea Teatrului pentru copii și tineret „Așchiuță”.

Marți, 11 iunie 2019, o echipă a Consiliului Județean Argeș, formată din președintele Dan Manu, administratorul public al județului - Maria Dinu, arhitectul șef – Andreea Tache, specialiști din cadrul C.J., a efectuat o vizită de lucru, alături de conducerea Teatrului „Alexandru Davila” și membri ai Consiliului de Administrație, la clădirea destinată funcționării Secției pentru copii și tineret „Așchiuță” a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, care a fost închisă pentru execuția unor lucrări de reparații.

În urma discuțiilor, potrivit evaluărilor tehnice, s-a stabilit că se impun lucrări ample de consolidare a clădirii. Astfel, în perioada următoare, vor fi demarate procedurile pentru întocmirea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și efectuarea unei expertize. Ulterior, va fi întocmit un proiect tehnic în baza căruia va fi realizată o lucrare temeinică de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru copii și tineret „Așchiuță”.

În prezent, spectacolele Secției pentru copii și tineret „Așchiuță” se desfășoară la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești.