Veste bună pentru primari! CJ Argeş pregăteşte o nouă rectificare bugetară

Veste bună din partea Consiliului Judeţean Argeş pentru localităţile argeşene. În această lună se vor debloca sume semnificative care vor fi direcţionate către primării, în vederea investiţiilor de maximă necesitate, din cele trei capitole prioritare – şcoli & grădiniţe, sănătate şi apă-canal.

Pe data de 29 iunie, preşdintele CJ, Dan Manu, împreună cu vicepreşedintele Ion Mânzână şi directorii din aparatul de specialitate al instituţiei au avut o întâlnire cu primarii argeşeni, în care s-a abordat această temă.

Aleşiilor locali li s-a cerut să îşi stabilească, împreună cu Consiliile Locale, priorităţile zero din localităţile pe care le coordonează şi să le comunice către CJ Argeş cât mai rapid. „Vă rugăm să actualizaţi, să regândiţi şi să ne transmiteţi proiectele pe aceleaşi priorităţi prezentate de Guvern la începutul anului: şcoli – grădiniţe, sănătate şi apă-canal. Vrem să ştim care sunt maximele priorităţi pe care Consiliul Judeţean trebuie să le aibă în vedere la rectificarea din luna iulie.” a declarat preşedintele Dan Manu, în cadrul operativei de săptămâna trecută.

În următoarele zile se așteaptă de la primari solicitări fundamentate pentru a putea fi finanțate. Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a ţinut să informeze că banii alocaţi în luna mai au fost folosiţi pentru obiectivele indicate şi că lucrările sunt în termen, după cum a constatat la vizitele sale în teren şi i-a felicitat pe primari pentru seriozitate. Nu vor beneficia de fonduri de la judeţ, la această rectificare, localităţile care au excedent bugetar din anii anteriori.

Edilii au mai primit informaţii cu privire la ultimele noutăţi legislative şi li s-au amintit termenele limită pentru depunerea anumitor documentaţii la Consiliul Judeţean. Banii alocați UAT-urilor provin din fondul de dezvoltare și din TVA-ul pentru drumuri.

Tot săptămâna trecută s-a stabilit ca lunar să se deruleze asemenea întâlniri de lucru, care se vor derula după şedinţa de Colegiu Prefectural şi vor avea loc în judeţ, în localităţile ce se vor stabili ulterior.