Veste bună pentru locuitorii din Bradu! Se fac noi investiții pentru prevenirea inundațiilor

Venirea ploilor aduce inundații pe străzile din comuna Bradu, aproape de fiecare dată. Pentru a rezolva această problemă care dă dureri de cap locuitorilor comunei argeșene, administrația locală a demarat două noi lucrări de investiţii în vederea reducerii riscului de inundaţii.

Astfel, este vorba de amenajarea hidrotehnică a Văii Neajlov, care cuprinde un podeţ, scurgeri pluviale pe lângă staţia de pompare și lărgirea drumului. Termenul de finalizare este estimat la mijlocul lunii februarie. 

De asemenea, pe Valea Geamăna sunt programate lucrări de amenajare hidrotehnică. În cadrul proiectului sunt prinse montarea de tuburi de 1800 mm diametru și consolidarea malurilor, dar se va reface și sistemul rutier în zona unde acesta s-a prăbușit, ca urmare a inundaţiilor din perioada mai-iunie 2018.

Totodată, atunci când condițiile meteorologice vor fi favorabile, se va realiza rețelele de canalizare pluvială pe Strada Tăbăcăriei, Strada Principală – stânga (Pasarelă Moară), Strada Serelor, Strada Buna Vestire și Strada Toporașilor.