Veste bună pentru firme! Se poate aproba legea prevenției!

Veste bună pentru mediul de afaceri. Dacă legea va fi aprobată pe 23 februarie de Guvern, inspectorii ANAF nu vor mai da amenzi firmelor găsite cu nereguli, ci vor oferi o săptămână de răgaz.
Scopul legii prevenției este de a ajuta firmele cu probleme să se regreseze în cel mai scurt timp, dorind evitarea sancționării companiilor.
De aceasta facilitate nu vor beneficia firmele care utilizeaza munca la negru sau angajeaza minori.
LEGEA PREVENTIEI - Astfel, agentul constatator va incheia, mai intai, un proces-verbal de constatare a neregulilor si va redacta un plan de remediere a problemelor, care sa se deruleze pe o perioada de minim 7 zile lucratoare. Dupa ce expira termenul de conformare, poate fi reluat controlul.

CITEȘTE ȘI ... INUNDAȚIE LA SALA SPORTURILOR DIN PITEȘTI!


Legea preventiei se va aplica pentru sanctiunile prevazute de: Codul fiscal, Codul de procedura fiscala, Legea securitatii si sanatatii in munca, Codul muncii, Legea privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, Legea contabilitatii, Legea dialogului social, Legea privind infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor, Legea privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, Legea privind ucenicia la locul de munca, Hotararea de Guvern privind registrul general de evidenta a salariatilor.
Legea preventiei va avea si exceptii. Prevederile sale nu se aplica atunci cand exista un pericol pentru constatarea situatiei fiscale, un pericol grav si iminent de accidentare pentru salariati sau se utilizeaza munca la negru sau a minorilor.
Ministerul Mediului de Afaceri estimeaza ca proiectul Legii preventiei va primi avizele de la alte ministere si va fi adoptat de catre Executiv pâna pe 23 februarie.