Veste bună pentru agricultori! Vineri încep plățile în avans

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va începe, vineri, plăţile în avans atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală, a anunţat ministrul Adrian Oros.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi accelerate plăţile care se efectuează din fonduri europene pentru diferitele categorii de beneficiari.

În același timp, premierul a anunțat că se vor acorda despăgubiri pentru suprafeţele afectate de secetă şi pentru culturile de primăvară.

”Mâine noapte, la ora 00:00, Ministerul Agriculturii dă startul plăţilor în avans, atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală. Avem alocată suma de 1,94 miliarde euro din bugetul ministerului și sunt 826.964 de benficiari pentru o suprafaţă de 9,81 milioane hectare. De asemenea, în această perioadă, plătim scheme de compensare a pierderilor cauzate de evoluţia pandemiei utilizând bani europeni - 150 de milioane de euro şi 1,4 miliarde lei din bugetul național”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.