Veste bună! Criminalul Minciunescu declarat „apt” pentru judecată penală

UPDATE

Alin Minciunescu riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

 

În această dimineață, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a primit concluziile expertizei realizate de Institutul Național Mina Minovici referitoare la Alin Minciunescu, criminalul din Mioveni care la sfârșitul lunii august a înjunghiat mortal o femeie de 69 de ani, chiar în centrul orașului, după ce mai avusese o tentativă de omor în urmă cu câțiva ani.

Precizăm că acesta s-a sustras de la răspunderea pentru faptele sale, fiind internat la Vedea și apoi lăsat să plece acasă pe semnătură, întrucât s-a apreciat că nu avea discernământ. După crima de la Mioveni, bărbatul a fost reținut și se află în prezent în arestul IPJ Argeș unde a așteptat concluziile specialiștilor de la Mina Mionovici care l-au examinat în vederea stabilirii unui diagnostic referitor la discernământul său.

Concluziile au venit în această dimineață: discernământ scăzut, dar păstrat. În traducere, pentru oamenii legii aceste concluzii înseamnă că personajul poate răspunde penal pentru faptele sale și poate fi trimis în judecată. Până la emiterea rechizitoriului rămâne în arestul IPJ, după care, cel mai probabil va fi mutat la Penitenciarul Colibași. În oricare dintre cazuri, șansele ca Minciunescu să mai revină pe stradă liber și să mai pună în pericol viața altor persoane, au scăzut drastic.

Vestea este cu atât mai bună cu cât zilele trecute o întreagă țară a asistat înmărmurită la o altă crimă odioasă săvârșită de o femeie cu probeleme psihice pe care nimeni nu le-a luat în seamă, până când aceasta a ajuns să omoare o femeie de 25 de ani.

Reamintim că la sfârșitul lunii august, Alin Minciunescu, în vârstă de 37 de ani, fost profesor de istorie, a înjunghiat o femeie în stradă, pe care a așteptat-o deliberat. Bărbatul avea antecedente, acum doi ani înjunghiind o tânără, în fața Catedralei din Mioveni. Atunci, după ce a înfipt cuţitul în ea, de mai multe ori, bărbatul s-a făcut nevăzut. Alin Minciunescu a fost lăsat în libertate, în ciuda faptei sale.

Femeia de 69 de ani, nu a avut parte de același noroc.