Veste bună pentru cei mici! Cadouri de 200 de lei de la Primărie!

În plină campanie electorală, un grup de parlamentari au dezvoltat un proiect prin care familiile sărace să primescă un cadou, în preajma sărbătorilor pascale, Crăciun și de 1 iunie, în valoare de 200 de lei.
Mai exact, acest proiect este destinat copiilor din familiile defavorizate, un cadou în valoare de 200 de lei din partea primăriilor din România.
Aceste cadouri vor ajunge în familiile care au salariu minim pe economie, adică de 1.250 de lei, fiind distribuite de Primăria fiecărei localități din România.
E important de precizat că autoritățile nu vor livra bani, ci articole vestimentare, dulciuri, jucării și rechizite în valoare de 200 de lei.

CITEȘTE ȘI ... DIN DECEMBRIE! Subvenții mai mari pentru firmele care angajează absolvenți


Proiectul legislativ urmează să fie implementat și depus în Parlament pentru a fi supus votului. Parlamentarii preconizează că va fi aplicat din 2017.
„Mulți copii nu au nimic sub brăduț, dacă au așa ceva, de Crăciun, întrucât situația materială nu le permite părinților să le facă cadouri. Aceștia încearcă cu bruma de bani să le asigure măcar ceva mai bun de mâncare de sărbători, nu și un cadou ,fie el cât de mic. Eu îmi amintesc că cel mai frumos cadou când eram copil era cel pe care-l primeam de Moș Gerilă și, de 1 iunie, de la grădiniță sau de la școală. Pe vremea aceea, toți copiii primeau cadouri gratuite de la stat. Eu cred că legea ar trebui aplicată tuturor copiilor, dar se va zice că nu sunt bani. Măcar celor care nu își pot permite să le facem o bucurie de sărbători și de ziua lor”,a declarat pentru Libertatea unul dintre senatorii care lucrează la lege.

Sursa: Libertatea.ro