Veste bună! Cetatea Poenari s-a redeschis!

Cetatea Poenari, castelul lui Vlad Țepeş - Dracula, şi-a redeschis porțile pentru turişti.
În această dimineață, Dan Manu, preşedintele Consiliului Județean Argeș, a auns la poalele cetățiipentru a stabili ultimele detalii legate de modul în care se face accesul turiștilor īn zonă.
Acesta a fost însoțit și de directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției și Serviciului de Pază al CJ Argeș.
Astfel, cele 1450 de scări până la Cetatea Poenari pot fi urcate numai în grup organizat, de 10 persoane, care vor fi supravegheate de echipe mixte formate din persoane autorizate de la Jandarmerie, Poliție, Serviciul de Pază al CJ Argeș și de la Muzeul Județean.

Atenție!
La baza Cetății au fost montate pancarte ce cuprind regulile legate de modul în care se poate urca: grup organizat de 10 persoane însoțit numai de o echipă autorizată iar ultimul traseu al zilei, cu pornire de la bază, se face la ora 16.00.
Turiștii sunt rugați să țină cont recomandările echipei interinstituționale care îi însoțește deoarece prioritatea o reprezintă siguranța maximă a turiștilor.