Veste bună! A fost pus în funcțiune RMN-ul de la Spitalul Județean

Eveniment de amploare, vineri, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Astăzi a avut loc punerea în funcțiune a Serviciului de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN). La eveniment a participat și prof. univ. dr. Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății. De asemena, prezenți au fost și senatorii Cristina Stocheci și Șerban Valeca, președintele CJ Argeș Dan Manu, consilieri județeni, dar și conducerea și cadrele medicale ale Spitalului Județean.

Investiția constă în dotarea unității sanitare argeșene cu un echipament performant imagistică prin rezonanță magnetica (RMN), modelul ”Signa Explorer 1,5 T” și cu un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), precum și în amenajarea spațiului necesar bunei funcționări a acestei aparaturi. Echipamentul RMN a fost achiziționat prin Ministerul Sănătății, în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar.

Pentru acest echipament s-a amenajat un spațiu existent, cu o arie construită de  127 mp, respectiv o arie utilă de 107,6 mp. Valoarea investiției de amenajare, construire și montaj a fost de  464.455 lei (TVA inclus), finanțare integrală de la bugetul Consiliului Județean Argeș, în anul 2018.
”După computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie, inaugurat la 1 iunie, chiar de ziua Copilului, astăzi inaugurăm un aparat foarte performant, provenit tot de la Ministrerul Sănătății, atunci când domnul senator Bodog a parafat achiziționarea celor două aparate pentru Argeș. Este, dacă vreți, o îmbunătățire a serviciilor medicale pentru pacienți, care nu vor mai trebui să meargă în alte zone pentru acest gen de investigații. Urmează, după acest al doilea mare pas pe care l-am realizat astăzi, radioterapia, pentru sfera oncologică, și, în paralel, așa după cum știți, cele cinci proiecte mari privind sănătatea în Argeș, nu doar la Spitalul Județean” , a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.