Verificările continuă! 27 de amenzi în valoare totală de 6000 de lei în ultimele 24 de ore!

Grupul de lucru constituit in vederea respectarii normelor legale impuse pe perioada stării de alerta prin Ordinul prefectului nr.258/2020 a continuat actiunile de control.

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 722 de  persoane si 90 de societati comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au  legitimat 264 de persoane,  precum si 151 de autoturisme. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate  27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6000 de lei.

Totodata, în urma acțiunilor de control efectuate de  jandarmi, a fost aplicat  un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. 

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat  15  societăți comerciale și 174 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 18 au fost surprinse nerespectand masurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, fiind sanctionate cu avertisment.

Instituția Prefectului – Județul Argeș recomandă tuturor cetățenilor argeșeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă ocroti sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru Instituția Prefectului – Județul Argeș, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor și diminuării efectelor contextului epidemiologic actual.

Este important, în această perioadă dificilă, să fie evitate zonele aglomerate, trebuie purtată masca în spațiile închise, menținerea distanțării fizice și măsurile de igienă recomandate de specialiști sunt esențiale iar conștientizarea că fiecare dintre noi putem contribui decisiv și activ la grăbirea intrării în starea de normalitate.