Verificări Covid: Amenzi de 18.000 de lei - 1.725 de argeșeni luați la puricat

În ultimele 24 de ore, un număr total de 263 de efective de poliție, împreună cu polițiștii locali care acționează în context sub coordonarea polițiștilor, au desfășurat 32 de acţiuni punctuale, (dintre care 29 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost verificate 1.725 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 1.088 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

CITEȘTE ȘI ... Dan Manu s-a imunizat anti-Covid: ”M-am vaccinat pentru a reveni treptat la normalitate”

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 225 de autovehicule, dintre care 94 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 113 locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 100 de societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 în România - Peste 4.700 de infectări noi cu coronavirus. Crește numărul deceselor

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.000 de lei, după cum urmează: 
-137 de sancţiuni, în valoare de 15.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a erespectării măsurilor de protecţie individuală;
-23 de sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

----------------------------------------------------------------

 

Recomandăm în continuare tuturor cetăţenilor să aibă un comportament precaut. 

Recomandările medicale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Evitați aglomerațiile, nu vă expuneți la riscuri, păstrați distanțarea fizică și purtaţi masca de protecție. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Efectuați deplasările din intervalul orar 23.00-05.00, strict pentru motivele permise legal și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS Cov-2, scop pentru care poliţiştii nu vor tolera nicio abatere de la lege.