Vară indiană în România, în următoarele zile. Anomalie termică în weekend

Zilele următoare, vremea se încălzește în toată țara, cu temperaturi între 25 și 32 de grade Celsius. Meteorologii spun că vom avea parte de o vară indiană. Practic, vorbim despre o prelungire a anotimpului cald. Valorile cele mai ridicate se vor înregistra în Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova.

Sâmbătă, spun specialiștii, peisajul va fi împărțit în două: în vest și centru va fi toamnă, iar în sud, sud-est și est va fi vară. Tot atunci, se răcește accentuat în vest, centru și nord, unde maximele nu vor depăși 18 grade.

Duminică, mai scad temperaturile și în sud-est și se va porni vântul.

În weekend vor fi diferențe de până la 15 grade între vest și est. Pentru începutul lunii octombrie, meteorologii anunță vreme caldă.

 


Prognoza meteo 21 – 28 septembrie 2020


Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Excepție vor face regiunile vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

 

Vremea 28 septembrie – 5 octombrie 2020

 

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, anunță prognoza ANM.

 

 

Prognoza meteo 5 – 12 octombrie 2020


Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

 

 

Vremea 12 – 19 octombrie 2020


Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.


Sursa: observatornews.ro