Valul 3 de Covid-19 | La ATI, 30 de paturi libere în toată țara

Autoritățile caută soluții pentru gestionarea crizei de paturi ATI COVID, după ce, ieri, în București nu mai erau locuri la Terapie Intensivă, iar în întreaga țară vorbim despre 30 de paturi libere.

„Tot ceea ce se întâmplă în prezent se întâmplă cu o viteză mult mai mare, față de ce a fost în octombrie, noiembrie, din punct de vedere al evoluției cazurilor. E o creștere mai mare a numărului de cazuri într-un interval mai scurt de timp”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Conform ultimei actualizări, luni, la ATI erau internați 1.225 de pacienți cu Covid-19. Șeful DSU, Raed Arafat, spune că avem 4000 de paturi în total în secțiile de Terapie Intensivă, însă nu toate sunt destinate cazurilor COVID.

„Este simplu: totalul de 4.000 nu înseamnă doar COVID, ci și cazurile celelalte – accidentele rutiere, accidentele vasculare cerebrale, pacienții post-resuscitare, pacienții cu probleme critice în afara COVID-ului. Acești pacienți merg pe aceste paturi”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.
 

În Argeș avem 39 de pacienți internați la secția de Terapie Intensivă și doar patru paturi libere la Spitalul de Pediatrie Pitești.