Val de incendii de vegetație în Argeș

Două incendii de vegetație uscată au izbucnit, astăzi, în două localități din județul Argeș, și anume: în comuna Vedea (sat Fata) și în comuna Moșoaia (sat Hințești).

Pompierii sunt în alertă având în vedere că în ultimele zile focurile lăsate nesupravegheate au provocat incendii de proporții în mai multe localități.

Reamintim că noaptea trecută, au avut loc incendii puternice și pe dealurile cultivate odinioară cu vii, cele de la Ștefanesti - Argeș. Ca să scape de vegetația uscată, oamenii au pus foc în mai multe locuri si l-au lăsat nesupravegheat. Acesta s-a extins hectar cu hectar până întreaga suprafață arsă a ajuns la 50 de hectare. 20 de pompieri cu mai multe autospeciale au fost solicitați să stingă incendiul de lăstăriș, vegetație și mărăciniș care a ars totul de la Marcea la Izvorani si care se putea propaga si la locuințele aflate în zonă. Focul a fost stins după mai bine de șase ore de intervenție.

CITEȘTE ȘI ... (video) Incendiu de proporții la Ștefănești - 50 hectare au ars

În total, în judetul Argeș numai în ultimele patru zile pompierii au intervenit în 19 localități pentru a stinge astfel de focuri lăsate nesupravegheate.