Val de frig polar în România! Temperaturi de până la minus 25 de grade

În următoarea perioadă, vremea va deveni rece în toată țara. Minimele vor atinge chiar și minus 25 de grade, iar maximele nu vor trece de -4, -3 grade.

Joi, cerul va fi mai mult noros. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în sud, trecător şi lapoviţă sau ploaie. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi de răsărit. În capitală va ninge cel mai probabil către seara când şi vântul se va intensifica şi va viscoli ninsoarea. Dimineaţa –4...-2 grade si temperatura maximă, în jurul valorii de 4 grade.

Vineri, vremea se va răci accentuat, devenind geroasă mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În regiunile extracarpatice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, local și temporar va ninge. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte, viscolind şi spulberând zăpada.

CITEȘTE ȘI ... Criză de sânge în spitale! Se face apel!

În restul ţării (regiunile intracarpatice), cerul va fi variabil și doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime, predominant sub limita gerului in cea mai mare partea a tarii, pina la -13 la Satu Mare, cu exceptia Olteniei, Munteniei, Dobrogei si sudului Moldovei unde vor fi intre –8 si -2 grade.

În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de rece. -6...-4 grade dimineata dar pina la amiaza nu va mai creste decit poate 1-2 grade, se asteapta o maxima intre –5 si –3 grade. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări viscolind şi spulberind zăpada.

 

Sursa: realitatea.net