Val de demisii la PNL

Scandalul în cadrul organizației PNL se adâncește. Toți șefii organizațiilor de sector bucureștene au demisionat în semn de solidaritate cu Cătălin Predoiu. Amintim faptul că, acum două zile, Cătălin Predoiu și-a dat demisia din conducerea PNL București, după ce a pierdut batalia la alegerile locale.
Dintre toți cei care au decis să-și depună mandatele, doar Anca Boagiu, lider PNL la Sectorul 2 București, a rămas în funcție.
Conform Digi24, liderulul PNL, Mihai Voicu a declarat: „Cinci dintre cei şase preşedinţi de sectoare şi-au depus demisiile. Doamna Boagiu de la sectorul 2 a cerut să aibă mai întâi o consultare şi nu şi-a depus demisia. O parte dintre noi, şi anume patru preşedinţi de sectoare, am solicitat şi demisia lui Ilie Bolojan pentru că, în calitate de şef de campanie, nu a performat. A lipsit din această campanie. Nu am primit un răspuns”.
Unii lideri din organizaţii acuză strategia greşită a conducerii partidului, care a retras trei candidaţi la Primăria Generală până la desemnarea lui Cătălin Predoiu. Aceştia le reproşează copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că, prin deciziile pripite din campanie, au influenţat rezultatul înregistrat la majoritatea sectoarelor.
Ideea schimbării tuturor liderilor din filialele bucureștene a apărut cu ceva timp în urmă. Acest lucru ar putea să se întâmple după stabilirea preşedintelui PNL Bucureşti, care va avea la dispoziţie o lună pentru a-şi alege echipa de preşedinţi de filiale, din fiecare sector.