Val de amenzi! 350 de argeșeni- sancționați pentru că nu au respectat ordonanțele militare

Val de amenzi! 350 de argeșeni- sancționați pentru că nu au respectat ordonanțele militare


Continuă să curgă amenzile date de oamenii legii celor care nu respectă măsurile impuse de autorități, prevăzute în ordonanțele militare. Angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliție Locale și din cadrul altor structuri, au verficicat 2572 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, în ultimele 24 de ore. 

CITEȘTE ȘI ... Medicii argeșeni- invitați să își spună problemele! Președintele CJ promite să le răspundă tuturor luni!

 

În urma verificărilor, două persoane care nu au respectat măsura izolarii la domiciliu au fost plasate în carantină instituționalizată.
De asemenea, oamenii legii au aplicat 350 de amnezi, în valoare totală de aproximativ 348.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Reamintim că de astăzi, 3 aprilie 2020, sancțiuni majorate simțitor, prin modificarea OUG 1/1999. 

„Până acum cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De azi, amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate. Amenzile pentru persoanele juridice, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, sunt cuprinse între 10.000 și 70.000 lei”, transmit reprezentanții Prefecturii Argeș.