Val de aer rece și furtuni în weekend, în România!

Ne aşteaptă un weekend de toamnă, cu ploi torenţiale şi frig. Iar la finalul săptămânii, un ciclon format în Marea Neagră va lovi litoralul. La munte, în mijlocul lunii iulie, peisajul este de iarnă, a nins, iar temperaturile au coborât în pragul îngheţului.

A nins şi la Bâlea Lac, unde temperatura medie pentru luna iulie este de 22 de grade Celsius. Vineri dimineaţă a fost minus un grad, iar peisajul - hibernal. Turiştii au fost surprinşi să vadă că peste stratul de zăpadă rămas din iarnă, s-a depus unul nou.

 

 

 

 


Val de aer rece și un ciclon în Marea Neagră, în weekend


Ceea ce se întâmplă în aceste zile este rezultatul încălzirii globale, avertizează climatologii. Vremea se schimbă pe tot globul, iar în Europa, vara vine cu furtuni puternice, ca cea care a devastat Grecia, dar şi cu temperaturi scăzute, ca în România.

La noi, urmează un weekend dominat de ploi şi vijelii. Le vom simţi de sâmbătă, la început în partea de vest, apoi în toată ţara. Din nordul continentului, vine un aer polar, care va traversa România, Bulgaria şi se va opri tot în Grecia. Iar deasupra Mării Negre se va forma un ciclon.

CITEȘTE ȘI ... Update: Tragedie în Argeș! A murit după ce a picat la bac!

Pe litoral, turiştii stau pe plajă acoperiţi cu prosoape pentru a se proteja de vântul puternic. Sunt 22 de grade în aer, iar apa mării s-a răcit brusc, din cauza curenţilor. Are doar 18 grade, faţă de 27 săptămâna trecută

Prognozele europene arată că vremea se va îndrepta abia spre sfârşitul săptămânii viitoare.


Sursa: observator.tv