Vaccinul de la Johnson&Johnson: Când ajunge în țară!

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat, astăzi, în cadrul conferinței de presă, că vaccinul Johnson&Johnson este programat să ajungă în țara noastră în a doua jumătate a lunii aprilie.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare, acest ser se administrează într-o singură doză și este potrivit mai mult pentru centre mobile sau pentru zonele unde accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

CITEȘTE ȘI ... Primar acuzat de hărțuire sexuală. Victima a murit între timp


Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.