Joi va fi vaccinat anti-Covid primul argeșean!

UPDATE, 28 decembrie:

Data de 31 decembrie reprezintă startul campaniei de vaccinare în județul nostru.

”Pe 31 decembrie va fi prima zi de vaccinare a personalului medical din Argeș. Se fac deja programabile in platforma națională. Mâine in jurul orei 13.00 vom ști de cate doze va fi nevoie, în funcție de programări.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
 

----------------------------------------------------------------

Moment istoric pentru România și Uniunea Europeană. După un an de luptă cu noul coronavirus, astăzi a început campania de vaccinare. La ora 9:00 s-a dat startul imunizării în București, iar o oră mai târziu în toată țara. Primul român care a primit o doză din acest ser este o asistentă de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală.

CITEȘTE ȘI ... Lista centrelor de vaccinare din Argeș împotriva COVID-19

În Argeș, conform prefectului Emanuel Soare, centrele de vaccinare sunt gata, primii vaccinați fiind cei din linia întâi, cadrele medicale din spitale, apoi urmând celelalte unități medicale.

”Astăzi s-a încheiat procesul de instalare a tabletelor și a avut loc instruirea personalului medical. Asteptam ca mâine sau poimâine sa intre in țară 150.000 de doze noi. Noi suntem arondați la depozitul de la Cantacuzino. Sunt deja făcute listele cu personalul medical care se va vaccina. Asteptam sa primim dozele. Suntem pregătiți.”

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 | Argeș: 0 cazuri noi. Laboratoarele, închise de Crăciun!


Conform prefectului, dacă dozele de vaccin ajung la timp, campania de imunizare va începe chiar de săptămâna viitoare.