Vaccinul anti coronavirus - Cercetătorii caută soluții cat mai rapide


 Compania farmaceutică CureVac, patronată de omul de afaceri german Dietmar Hopp, a anunțat că a micșorat timpul estimat inițial pentru producerea unui vaccin pentru  noul coronavirus.

 Hopp, a spus inițial că vaccinul ar putea fi gata în toamna lui 2020, apoi a vorbit despre ianuarie 2021. Anunțul inițial al germanului l-a făcutpe Donald Trump,  președintele SUA, să-i facă o ofertă de 1 miliard de dolari. Propunerea fiind refuzată însă de omul de afaceri.

 Dorinta omului de afaceri este de a gasi solutie pana la finalul anului : ”Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020", a titrat publicația tz.de, 

 Celalalt partener al firmei CureVac , Friedrich von Bohlen a adăugat că procesul fabricării unui vaccin pentru coronavirus necesită timp :
,,Cercetarea este o zonă nesigură, complicată și scumpă. Există proceduri lungi de aprobare a medicamentelor.Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni”,

 Compania CureVac nu e singura care încearcă să găsească rapid un vaccin pentru noul coronavirus.
 De asemenea mai mulți cercetători din SUA, Australia, China, Canada, Marea Britanie și Israel lucrează de săptămâni întregi la dezvoltarea unui antidot.

 Si la noi in țară se lucrează la un vaccin romanesc anti-COVID iar profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, care conduce centrul de cercetări Oncogen, din  cadrul Spitalului Județean din Timișoara, și echipa sa au făcut deja pași importanți.
 ,,După ce vom termina testele pe celule umane, în vreo trei săptămâni, vom putea avea primele rezultate privind eficiența", declara pentru Digi24 domnul Paunescu.

 Tot el este cel care subliniaza :
"Da. Noi ne-am dat termene mai strânse, dar adevărul este că lucrurile depind de modul în care se mișcă autoritățile pentru că avem nevoie de aprobări. Nu putem face experimente fără acordul Agenției Medicamentului".