Vaccinare fără programare la nivel național ! Ce informații transmite prefectul Argeșului

 
Conform proiectului demarat de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), începând de sâmbătă, 8 mai, la nivel național va începe vaccinarea fără programare, care se realizează prin prezentare directă în centrele de vaccinare.

Imunizarea se va produce în limita dozelor disponibile și a capacității centrelor. Pentru acest lucru, este necesar ca oamenii să se prezinte la centru cu un act de identitate valabil. 
Pentru a ușura desfășurarea imunizării, în centre vor fi eliberate bonuri de ordine. 

În ceea ce privește programul, persoanele peste 60 de ani vor avea acces pe întreg programul centrului de vaccinare, în timp ce, pentru persoanele cu vârste sub 60 de ani, imunizarea se va putea face după ora 14:00. 

Imunizarea fără programare se va putea realiza în orice centru de vaccinare din țară. 

„Să facem alegerile corecte pentru un viitor mai bun! 
Alege să te VACCINEZI!” este îndemnul Emiliei Mateescu.

 

Prefectul Emilia Mateescu informează că se fac de asemenea demersuri pentru a facilita accesul la vaccinare al argeșenilor.

În acest sens, de săptămâna viitoare, 10 mai 2021 se va începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie. Până la acest moment, 116  medici de familie s-au angajat pentru a participa la campania de vaccinare la nivelul județului Argeș. 

Serul folosit de către medici va fi Johnson&Johnson, ser care se va administra în doză unică. Cu toate acestea, la eventuale solicitări, există posibilitatea ca în cabinetele medicale să se vaccineze cu alt ser, acest lucru implicând o prezență dublă din partea oamenilor, atât pentru prima doză de vaccin, cât și pentru rapel. 

De asemenea, prefectul încurajează medicii să se implice în acest proiect pentru a ajunge în timp util la un procent cât mai ridicat al imunizării.