Va fi vară si in septembrie? Vezi ce spun meteorologii!

La început de toamnă, arşiţa a pus stăpânire pe vestul ţării, unde termometrele indică 34 de grade Celsius. Mâine va fi vreme de vară în sud şi est, iar în Lunca Dunării s-au anunţat chiar temperaturi foarte apropiate de cele caniculare - 35 de grade la umbră. Totuşi, nu vom scăpa de furtuni, iar acestea vor apărea chiar în acest prim weekend de septembrie.

Vremea cu accente estivale va mai apărea din când în când în cursul lunii septembrie, cel puţin în zonele de câmpie, după cum estimează meteorologii.

„Este de aşteptat ca la finalul lunii să spunem că vremea a fost mai caldă faţă de normal în sudul şi vestul ţării, conform estimărilor de la centrul european de prognoză din Anglia, pe baza cărora elaborăm şi noi prognozele toamnei”, spune Teodora Cumpănaşu, meteorolog.

Nu va fi însă cald pe toată durata lunii septembrie. Meteorologii anunță totuși ploi și furtuni în majoritatea zonelor ţării, de sâmbătă după-amiaza până luni la ora 18:00, urmând a se înregistra şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În sudul ţării temperaturile vor mai ajunge şi la 34 de grade Celsius, dar de luni se va răci treptat în toată ţara.

Turiștii care mai sunt la mare vor putea face plajă în weekend.

„ziua de mâine și cea de duminică aduc vreme bună pe litoral, temperaturi chiar ușor mai ridicate decât azi. Așteptăm 25-26 de grade în aer, 22-23 în apă dar cu vânt mai alert, fără condiții de ploaie”, spune meteorologul.